У храмах Львова – Петра і Павла, Преображення Господнього і Пресвятої Євхаристії – під час Євро-2012 святі літургії проводитимуть українською, англійською, німецькою та португальською мовами.

Священики також прийматимуть сповідь рідною для гостя міста мовою. Літургія триватиме близько години, передає медіа-центр «Львів-2012».

«Ми визначили три храми, де священики, які володіють іноземними мовами, будуть за графіком проводити служби. Це ми зробили спеціально, адже таким чином, крім краси нашого обряду, гості Львова зможуть побачити відмінність церков, їхню красу. Богослужіння проходитимуть щодня, крім неділі, о 10:00 з 5 по 23 червня, передає Інформаційний центр «Україна-2012».

Храми розташовані у центральній частині міста. Це величні стародавні будови, які приваблюють своєю архітектурою, багатим наповненням. Вони користуються великою популярністю у туристів», - сказав координатор-організатор богослужінь іноземними мовами у храмах Львова отець Інокентій Волошин.

«У ці дні, коли центральна частина нашого міста перетвориться на фан-зону і буде місцем скупчення людей, храми дозволять гостям збагатитися позитивними емоціями не тільки від спортивних подій, а й духовно. Ми вибрали різні мови, тому що люди, які приїдуть до нас, це, в основному, віруючі латинського обряду», - зазначив капелан Львівської міської ради отець Павло Дроздяк.

«Для того щоб краще зрозуміти, про що йдеться, ми будемо не тільки читати молитви англійською, німецькою, португальською, а й покладемо їх на мелодії наших пісень. На богослужіннях ми будемо молитися за те, щоб Господь Бог опікував львів'ян і наших гостей; за успішне проведення тих подій, які мають відбутися у Львові; за мир, спокій і добробут у нашому місті», - резюмував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

209