Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко заявляє про готовність України до виконання взятих на себе зобов'язань щодо транзиту енергоносіїв і розгляду всіх пропозицій російської сторони у цьому питанні.

«Україна повністю готова до виконання своїх зобов'язань перед внутрішніми споживачами та щодо транзиту газу в Європу», - сказав міністр, передає «Інтерфакс-Україна».

Відповідаючи на запитання журналістів про те, чи вивчає Україна пропозицію «Газпрому» про аванс за транзит у розмірі $2 млрд для закачування газу в українські підземні сховища, Бойко відповів: «Ми вивчаємо всі пропозиції наших російських партнерів».

Як раніше повідомляв ForUm, генеральний директор Фонду національної енергетичної безпеки (РФ) Костянтин Симонов заявив, що зволікання України із закачуванням російського газу у свої підземні сховища (ПСГ) взимку може призвести до нової «газової війни».

Недостатній темп закачування газу в українські сховища ставить під загрозу стабільне забезпечення газом Європи наступної зими, заявив голова правління «Газпрому» Олексій Міллер.

Україна у січні-березні 2012 року скоротила імпорт газу із Російської Федерації у 2,1 рази у порівнянні з аналогічним періодом 2011 року – до 8,547 млрд куб. м.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

551