Верховна Рада відклала до 20 червня рішення питання щодо розгляду змін до Конституції у частині скасування недоторканності Президента, народних депутатів і суддів. За дане рішення проголосували 404 із 423 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Зокрема, сьогодні на засіданні парламенту обговорювалося питання про включення до порядку денного проекту закону «Про внесення змін до Конституції України (щодо недоторканності)», автором якого є заступник голови ВР Микола Томенко.

Було вирішено не голосувати сьогодні за внесення до порядку денного сесії даного документа, а відправити його у профільний комітет з тим, щоб до 20 червня був підготовлений висновок щодо даного законопроекту, передає «УНІАН».

Як зазначив перед голосуванням Томенко, законопроект спрямований на скасування недоторканності не тільки народних депутатів, а й Президента і суддів.

Він зазначив, що закон повинен бути один для всіх, і «Президент і судді не повинні становити касту недоторканих». Томенко запевнив, що внесення опозицією зазначеного питання не є передвиборчим ходом, оскільки ця проблема розглядалася не один раз.

У той же час він зазначив, що рішення Конституційного Суду щодо нібито незаконності скасування недоторканності Президента і суддів є упередженими. «Ми сьогодні не повинні постійно апелювати до упередженого та політичного рішення Конституційного Суду», - сказав заступник голови ВР.

Крім того, Томенко додав, що сьогодні парламент повинен звернутися до Конституційного Суду і заявити, що в Україні, де більшість не довіряє Президенту, Верховній Раді, суддівській системі, варто скасувати недоторканність. «Якщо ми не зробимо цей крок, то поваги до влади ніколи не буде», - сказав віце-спікер.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

446