Національний банк України, продовжуючи серію «Видатні особистості України», вводить в обіг 8 червня пам'ятну монету номіналом 2 гривні, присвячену знаменитому сину українського народу, військовому і державному діячеві, двічі Герою Радянського Союзу Сидору Артемовичу Ковпаку, який у 1941-1945 рр. був командиром Путивльського партизанського загону, потім – з'єднання партизанських загонів Сумської області.

Як повідомляє офіційний сайт НБУ, монета виготовлена і​​з нейзильберу, якість карбування - «спеціальний анциркулейтед», маса - 12,8 г, діаметр - 31,0 мм, тираж - 15 тисяч штук. Гурт монети - рифлений.

 

На аверсі монети розміщено: ліворуч на дзеркальному тлі - малий Державний Герб України, під яким напис Національний банк України, внизу номінал - 2 гривні, рік карбування монети - 2012 і логотип Монетного двору НБУ, посередині - лаврова гілка і дві медалі «Золота Зірка» Героя Радянського Союзу, праворуч на матовому тлі - стилізоване зображення обкладинки книги, напис «Від Путивля до Карпат» і факсиміле Ковпака.
 
 

На реверсі монети на тлі карти зображено портрет Сидора Ковпака, ліворуч напис: Сидір Ковпак (півколом) і роки життя 1887/1967.

Художник і скульптор - Святослав Іваненко.

Пам'ятна монета є дійсним платіжним засобом України і обов'язкова до прийому без будь-яких обмежень за її номінальною вартістю до всіх видів платежів, а також для зарахування на розрахункові рахунки, вклади, акредитиви та для переказів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

458