Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов відвідав спеціалізовану школу №47 імені Антона Макаренка і перевірив якість роботи табору відпочинку з денним перебуванням «Країна Дивоцвіт» на базі цього навчального закладу.

«Дуже добре, що традиція організовувати відпочинок дітей у пришкільних таборах зберігається і розвивається. Адже це велика допомога працюючим батькам, чиї діти залишаються у місті. Я переконався, що умови перебування у такому таборі на досить високому рівні. Крім того, у дітей є можливість займатися тим, що їх цікавить, перебуваючи під пильним наглядом педагогів і медичних працівників. На даний момент ми задовольнили заяви, і в разі необхідності такі табори продовжать роботу, відкриваючи наступні зміни», - зазначив Олександр Попов.

Як повідомляє офіційний сайт КМДА, керівник міста також ретельно оглянув кімнати відпочинку, занять, групової роботи, а також їдальню.

Нагадаємо, що мережа дитячих таборів відпочинку з денним перебуванням на базі освітніх навчальних закладів столиці розпочала свою роботу з 28 травня. Всього відкрито і працює 99 пришкільних таборів, у яких відпочиває 8000 дітей. Такий відпочинок є одночасно і змістовним, і доступним, адже батьки платять лише 25% від вартості путівки – приблизно 106 грн. Для організації змістовного дозвілля та відпочинку дітей у таборах працюють гуртки, секції позашкільних навчальних закладів. Складена велика програма культурно-масових заходів: відвідання театрів, кінотеатрів, екскурсій, катання по Дніпру, а також відпочинок у паркових зонах міста.

Нагадаємо, що у нинішньому році на оздоровлення і відпочинок дітей міська влада тільки для системи освіти міста виділила 13,3 млн. грн. На ці кошти планується оздоровити більше 12 тисяч дітей шкільного віку. Півтисячі пільгових путівок на літній відпочинок отримають переможці різноманітних олімпіад, конкурсів, дитячі творчі колективи, юні журналісти, спортсмени, туристи, техніки, а також діти із родин педагогів. Оздоровлення дітей проходитиме у Закарпатській, Івано-Франківській областях та на узбережжі Чорного моря.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239