Головуюча в судовому процесі суддя Печерського районного суду Києва Анна Медушевська прийняла рішення видалити підсудного екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка із залу судових засідань за порушення порядку.

Таке рішення вона прийняла після того, як Луценко звернувся до прокурора Зінченка з фразою: «Не засинай Зінченко. Написав дурневі. Тепер читай виразно». Після цих слів Медушевська повідомила екс-міністру про його видалення із залу суду.

У відповідь Луценко сказав: «О, дякую! Будьте здорові, і не забудьте вручити мені обвинувальний висновок». При цьому екс-міністр пообіцяв і надалі поводитися так само до тих пір, поки йому не нададуть для ознайомлення обвинувальний висновок і не припинять порушувати його процесуальні права.

Перед цим прокурор Віктор Клименко просив Медушевського вжити заходів, щоб Луценко припинив порушувати порядок. «Підсудний Луценко зухвало порушує порядок у суді. Я прошу вас вжити заходів для забезпечення порядку», - сказав Клименко, звертаючись до головуючої. Однак замість відповіді від неї він отримав пораду від Луценка: «Проси розуму у мами, а потім проси порядку».

Зараз у судовому засіданні оголошено 10-хвилинну перерву для видалення Луценка із залу.

Нагадаємо, після початку оголошення прокурорами обвинувального висновку у справі за обвинуваченням Луценка в організації незаконного стеження за водієм колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентином Давиденком екс-міністр став коментувати утримування ув'язнення.

Він також заявив, що суддя порушила норми КПК, оскільки не надала йому і захисникам за три дні до засідання суду для ознайомлення цей документ.

Як раніше повідомляв ForUm, 27 лютого 2011 р. Печерський райсуд Києва засудив Луценка до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна (643 тис. грн. Компенсації МВС за завдані збитки), з позбавленням права займати керівні посади та рангу державного службовця.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1073