Голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов виступає категорично проти перенесення столичного зоопарку. Про це керівник міста повідомив, відповідаючи на запитання журналістів.

«Зоопарк практично у центрі міста виконує дуже важливу рекреаційну та екологічну місію. Скорочувати його територію, а тим більше переносити в інше місце, було б неправильним. Адже наш столичний зоопарк - це не тільки тварини. Це більше трьох десятків гектарів паркової зони в центрі міста. Тому особисто я як киянин категорично проти перенесення зоопарку», - зазначив Олександр Попов.

Відповідаючи на запитання журналістів, як слова глави КМДА корелюються із заявами головного архітектора Києва Сергія Целовальника про необхідність перенесення зоопарку, Олександр Попов зазначив, що дискусія з таких важливих питань - це нормально. «Київ - демократичне місто, в якому вітається плюралізм думок. Я щойно пояснив свою позицію, як керівник КМДА, і на ній наполягатиму. Головний архітектор, безумовно, має право на свою думку», - зазначив Попов.

Олександр Попов також зазначив, що поки питання про долю зоопарку не є актуальним, проте за необхідності він готовий винести його на обговорення киян, і навіть на референдум. «Сьогодні всі дискусії про місцезнаходження зоопарку не є актуальними. Але за необхідності я готовий винести питання на обговорення киян. Якщо знадобиться - на референдум», - сказав Олександр Попов, додавши, що в такому випадку він особисто переконуватиме киян зберегти зоопарк на існуючій території.

Глава міста також нагадав, що одним з питань ініційованого ним референдуму є збільшення площі зелених насаджень у місті на 20%. «Ми виносимо на референдум питання про збільшення площі зелених насаджень у місті на 20% саме для того, щоб у майбутньому запобігти будь-яким спробам забудувати парки і сквери», - акцентував Олександр Попов.

Нагадаємо, що головний архітектор Києва Сергій Целовальник виступив за перенесення зоопарку. «Я і рік тому пропонував, і зараз: треба знайти місце в Києві, на якихось великих територіях, які не мають контакту з житлом і особливих кордонів, щоб це була зелена зона. Можливо, зробити з нього рекреаційну зону. Також можна зробити в ньому якийсь науковий відділ, розплідник, де вирощувалися б нові тварини, якийсь обмінний фонд. А на тому місці, де сьогодні зоопарк, можна було б залишити або наукові відділи, або адміністрацію, або навіть певні види тварин, які не є гучними і не пахнуть. Таким чином у нас було б два майданчики: науково-дослідницький і основний зоопарк», - цитує Целовальника УНН.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

272