Найближчим часом міжнародна юридична компанія, запрошена українською стороною, оприлюднить свої висновки у справі Юлії Тимошенко. Про це Президент України Віктор Янукович заявив в інтерв'ю ВВС, як повідомили ForUm'у в прес-службі Глави держави.

«Ми запросили міжнародних експертів, міжнародних адвокатів. Ми запросили компанію, у якої є величезний досвід і яка користується довірою. Ця компанія найближчим часом представить експертний висновок у справі Тимошенко. Залишилося небагато часу дочекатися і послухати експертів», - сказав Глава держави.

Крім того, він зазначив, що українська сторона усвідомлює важливість даного питання, і що це воно сьогодні має вплив на багато напрямів розвитку нашої держави, у тому числі європейську інтеграцію.

Відповідаючи на запитання про можливість звільнення Тимошенко, Президент зазначив, що це питання відноситься виключно до компетенції суду.

Янукович одночасно додав, що в Україні робляться зусилля щодо вдосконалення національного законодавства. «Ми зробили все для того, щоб якомога швидше був прийнятий новий Кримінально-процесуальний кодекс, який був узгоджений з експертами Ради Європи. Вони його оцінили позитивно. Я підписав цей Кодекс, і він набере чинності у листопаді цього року», - зазначив Президент.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1202