Україна і НАТО домовилися про введення спеціального режиму обміну даними про повітряну обстановку на період проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Про це повідомили в Місії України при НАТО.

«Враховуючи реальну необхідність у забезпеченні дієвого контролю за повітряним простором під час проведення Євро-2012 в Україні та Польщі, за погодженням зі штабом Стратегічного командування НАТО з операцій (місто Монс, Бельгія), з 5 червня протягом місяця Україна здійснюватиме обмін даними про повітряну обстановку в межах збільшеної до 200 морських миль зони відповідальності, одночасно отримуючи в тому ж режимі дані про повітряні об'єкти над прикордонними з Україною державами, зокрема над Польщею, Словаччиною, Угорщиною і Румунією», - йдеться в повідомленні.

Як пояснили в Місії України при НАТО, взаємний обмін повітряною інформацією сприятиме прозорості повітряного простору, зведенню до мінімуму можливих випадків його порушення, зменшенню інцидентів при здійсненні міжнародних польотів і буде ефективним інструментом боротьби з повітряним тероризмом, повідомляє «Укрінформ».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

840