Ціла серія нападів терористів-смертників на поліцейські дільниці сталася на цьому тижні в деяких провінціях Афганістану. Під час цих терактів було вбито 9 поліцейських і кілька мирних жителів.

На півдні країни в провінції Кандагар терорист підірвав начинену вибухівкою автомашину біля будівлі районного управління поліції. За заявою представника губернатора цієї провінції Джавіда Фейсаля, були вбиті четверо поліцейських і випадковий перехожий. Поранення отримали 12 людей, зокрема п'ятеро школярів.

У східній провінції Нангархар смертник атакував пост поліції на околиці адміністративного центру цієї провінції міста Джелалабада. Двоє поліцейських були вбиті, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

На півночі країни в провінції Кундуз на міні підірвалася автомашина, загинули троє поліцейських. Відповідальність за всі ці напади взяли на себе таліби.

Днями уряд Афганістану оголосив, що сили безпеки країни приступили до третього періоду операції, в ході якого відповідальність за підтримку безпеки передається від сил міжнародної коаліції афганської армії і поліції. Третій період передбачає встановлення контролю місцевих сил безпеки над усіма провінційними центрами країни.

Зростання насильства в Афганістані викликає серйозні побоювання у населення в тому, що афганські армія і поліція будуть здатні забезпечити безпеку і порядок після виведення військ НАТО, наміченого на 2014 рік.

За даними місії ООН в Афганістані, втрати серед мирного населення країни залишаються на «неприпустимо високому рівні». У 2011 році в Афганістані загинули більше трьох тисяч мирних жителів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

840