З початку 2012 року Генеральна прокуратура України отримала 26 звернень про порушення прав представників ЗМІ з боку правоохоронців. Про це заявив заступник генерального прокурора Віктор Занфіров під час восьмого засідання Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства з питань свободи слова та захисту прав журналістів, повідомили ForUm'у в прес-службі Глави держави.

За його словами, звернення надійшли, зокрема, з АР Крим, Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської та Запорізької областей. «Відносно 15-ти з них направлені роз'яснення, 2 звернення направлено за підслідністю, щодо 8 прийнято рішення про відмову в порушенні кримінальної справи, 1 звернення задоволено», - зазначив Занфіров.

Він підкреслив, що питання порушення прав журналістів вимагають спільного обговорення і вирішення з метою виключення непорозумінь і конфліктних ситуацій між правоохоронцями та ЗМІ. «ГПУ вважає цей майданчик, яким є Міжвідомча група, саме тією можливістю знайти це порозуміння», - сказав заступник генерального прокурора.

Усі звернення від журналістів про порушення їхніх прав знаходяться під контролем Міжвідомчої робочої групи, поки не буде спільного рішення постійних учасників програми «Відкрита розмова» про зняття того чи іншого поводження з контролю.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

935