Міжвідомча робоча група з аналізу стану додержання законодавства з питань свободи слова та захисту прав журналістів під час свого восьмого засідання розглянула питання введення єдиної всеукраїнської прес-карти для журналістів. Про це ForUm'у повідомили в прес-службі Глави держави.

Як зазначила Прес-секретар Президента України, керівник Міжвідомчої робочої групи Дарія Чепак, Адміністрація Президента вітає ініціативу створення в Україні єдиної прес-карти для ЗМІ. «Вона (єдина прес-карта) не просто своєчасна – вона «допоможе життю» всіх прес-служб, журналістів і, сподіваюся, правоохоронних органів у цьому контексті», - підкреслила Чепак.

Вона також запропонувала обговорити проблеми, що існують в питанні введення єдиної прес-карти, на засіданні окремої робочої групи в рамках Міжвідомчої робочої групи.

Виконавчий секретар Незалежної медіа-профспілки України Сергій Гузь, у свою чергу, зазначив, що проблемним питанням зараз є визначення тих організацій, які отримають право видавати такі посвідчення. «Важливо напрацювати механізми контролю видачі єдиної прес-карти, щоб вона не потрапляла в руки нежурналістів», - сказав Гузь. Ідею введення єдиної прес-карти підтримав також заступник Генерального прокурора Віктор Занфіров.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

970