Уряд Франції ухвалив рішення бойкотувати чемпіонат з футболу Євро-2012 в Україні через ситуацію з колишньою главою уряду цієї країни Юлією Тимошенко. Про це заявила вчора міністр спорту, у справах молоді, народної освіти та суспільного життя Франції Валері Фурнейрон.

«Ніхто з членів уряду (Франції. - Ред.) не буде присутній на чемпіонаті Євро-2012 в Україні, - зазначила вона. - Міністерство закордонних справ у середу поінформувало український уряд про цю ситуацію», передає «ИТАР-ТАСС».

Нагадаємо, ЧЄ-2012 з футболу пройде у Польщі і в Україні з 8 червня по 1 липня. Турнір відкриється матчем між збірними Польщі та Греції, який відбудеться на Національному стадіоні у Варшаві 8 червня (початок о 19:00).

Як раніше повідомляв ForUm, президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес прийняв рішення відмовитися від участі в саміті країн Центральної Європи, який пройде в Ялті 11-12 травня. Таким чином, сім європейських президентів - Австрії, Чехії, Німеччини, Італії, Словенії, Естонії та Хорватії - відмовилися їхати на ялтинський саміт.

Директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин повідомив, що президенти Німеччини, Чехії, Словенії, Австрії та Італії заздалегідь повідомили, що не зможуть приїхати на цей захід.

Фламандський уряд (Бельгія) відмовився приймати запрошення відвідати Євро-2012 через ситуацію з екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

984