Посол України у Великобританії Володимир Хандогій заявляє, що гостям, які приїдуть до українських міст на Чемпіонат Європи з футболу, не загрожують прояви ксенофобії, расизму чи антисемітизму.

Коментуючи програму ВВС про расову нетерпимість службі ВВС-Україна, посол зазначив, що Україна завжди була толерантною державою, і «неможливо говорити про великі за масштабами проблеми, які могли б вартувати таких серйозних висновків», повідомляє «ЛІГАБізнесІнформ».

А в інтерв’ю газеті Independent Хандогій підкреслив, що подібні журналістські матеріали є «упередженими і незбалансованими». «Відповідь українського уряду є чіткою: у нас немає таких проблем, як було показано у цій програмі, ні на рівні суспільства, ні на системному рівні. Звичайно, трапляються певні інциденти або поодинокі випадки, однак це не має ніякого стосунку до Євро-2012», - сказав дипломат. Посол також вважає, що «подібні непрофесійні телесюжети та публікації у пресі завдають серйозної шкоди іміджу України».

Нагадаємо, нещодавно у британській пресі з'явилися заяви колишніх гравців збірної Англії, у яких йдеться про проблеми з расизмом в Україні.

МЗС України назвав безпідставним формулювання подібних тверджень і заявив про дискредитацію українців напередодні турніру.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

6216