Президент США Барак Обама допустив прикру обмовку у своїх висловлюваннях з приводу таборів смерті періоду Другої світової війни. Це визнав на брифінгу для журналістів прес-секретар Білого дому Джей Карні.

«Президент обмовився, - сказав Карні. - Він мав на увазі нацистські табори смерті на окупованій Німеччиною польській території. Ми жалкуємо», - повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Йдеться про висловлювання президента США, які прозвучали напередодні під час церемонії нагородження Президентською медаллю свободи 12 американських громадян. У числі нагороджених посмертно був боєць польського руху опору Ян Карський. Фашистський концтабір, куди він потрапив практично спеціально, щоб подивитися, як німці поводяться з в'язнями і повідомити про це світовій спільноті, Обама назвав не фашистським, а «польським табором смерті». Це викликало обурення у польському суспільстві та різку реакцію керівництва країни.

«Ми шкодуємо з приводу цієї обмовки, але вона не повинна затіняти ясного наміру віддати належне Яну Карському і всім тим хоробрим польським громадянам, які виступили на захист людської гідності перед обличчям тиранії», - підкреслив Карні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

6267