Колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка вже через рік можуть достроково звільнити за умови гарної поведінки, адже за вироком суду він отримав чотири роки в'язниці, півтора із яких він уже відсидів. Про це в ефірі «5 каналу» заявив депутат від фракції Партії регіонів Валерій Бондик.

«Фактично йому дали, наскільки я знаю, вирок стосується чотирьох років, півтора із них він відсидів, умовно-достроково він має право бути на волі, при хорошій поведінці, через рік. Це я прогнозую як юрист, я це навіть не повинен був говорити», - сказав Бондик.

Нардеп зазначив, що у зв'язку з тим, що вирок Печерського суду набув чинності, рішення щодо етапування екс-міністра має право приймати тільки Пенітенціарна служба.

«Є закон про Пенітенціарну систему, вони самі обирають маршрути, способи доправлення. Справа судді – забезпечити правосуддя, правосуддя – це право на захист самого Луценка», - зазначив Бондик.

Нагадаємо, Луценко був затриманий 26 грудня 2010 року. Генпрокуратура висунула йому звинувачення у заволодінні державним майном в особливо великих розмірах та у перевищенні службових повноважень.

27 лютого 2012 року Печерський райсуд Києва засудив Луценка до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна (643 тис. грн. компенсації МВС за завдані збитки), з позбавленням права обіймати керівні посади та рангу державного службовця.

16 травня Апеляційний суд Києва визнав правомірним вирок, винесений Луценку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

6306