З сьогоднішнього дня назви станцій Київського метрополітену англійською мовою оголошуються голосами трьох людей. Про це кореспонденту ForUm'у повідомила начальник прес-служби КП «Київський метрополітен» Надія Шумак.

«Учора вийшло по п'ять потягів на двох лініях – Куренівсько-Червоноармійській та Святошинсько-Броварській, у яких назви станції англійською мовою озвучені іншим диктором. Сьогодні на «синій» гілці вийшов склад, оголошення станцій у якому озвучив ще один. Таким чином, англомовну інформацію у київському метро озвучують троє дикторів», - розповіла Шумак.

Вона сподівається, що «у подальшому пасажири висловлять свої побажання та зауваження на предмет того, який голос їм найбільше сподобався». «До початку Євро ми визначимося – буде у нас один голос чи кілька», - запевнила Шумак.

У метрополітені не уточнили, голоси яких дикторів були задіяні в озвучці – американців чи українців. «Нехай пройде пару днів. Ми вивчимо думки наших пасажирів з цього приводу», - сказала начальник прес-служби.

На запитання, яким чином вони це роблять, Шумак відповіла: «До нас телефонують і пишуть. Наприклад, сьогодні нам запропонували, щоб станції озвучив справжній англомовний диктор... Нашим пасажирам американський варіант озвучки не підійшов, і ми постаралися підібрати такий, який би більше був зрозумілий українцям», - зазначила Шумак.

Нагадаємо, у вагонах столичного метрополітену назви станцій та інші повідомлення оголошують двома мовами – українською та англійською.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

461