У переговорному процесі щодо зниження ціни на російський газ українська влада не здає національних інтересів держави, як стверджує опозиція, тому цей переговорний процес триває стільки часу. Про таке в ефірі «5 каналу» заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко.

«Дійсно, у нас був раунд переговорів і перед візитом Президента нашої країни до Росії і після нього. Він стосувався практичних питань, щодо яких ми шукаємо вихід. Я скажу відразу, що якби це питання було вирішене легко, то це було б вирішено одразу. Всі заяви нашої опозиції про здачу національних інтересів, які часто звучать у пресі, ми відкидаємо. Тому що, якщо б ми хотіли це зробити, ми б уже давно це зробили. І саме тому у нас так довго йдуть переговори, тому що ми займаємо позицію, яка є принциповою для нашого Президента. Глава держави поставив чітке завдання. Якщо ми щось вибудовуємо з нашою російською стороною, то ми це робимо на основі паритету. І нам ніяких подачок не треба, нам потрібні партнерські відносини», - заявив Бойко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що недавні переговори між «Газпромом» та українським Міністерством енергетики та вугільної промисловості про зниження ціни газу і створення консорціуму на базі ГТС закінчилися нічим. Російська сторона заявила, що їй не було зроблено нових пропозицій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

6537