Київська міська державна адміністрація заснувала відзнаку для підприємств міста, чиї товари або послуги відповідають європейським і світовим вимогам якості. Днями 12 підприємств отримали із рук голови КМДА Олександра Попова дипломи «Столичний стандарт якості» та сертифікати відповідності.

Таким чином, Попов на ділі підтвердив свої наміри проводити послідовну політику підтримки київських виробників. Нагадаємо, на початку року, спілкуючись до колективам столичних заводів, він заявив, що вважає одним із пріоритетів своєї роботи допомогу київським підприємствам, які виробляють якісну продукцію. Зокрема, керівник міста анонсував введення вже у поточному році міського «знаку якості», що, на його переконання, сприятиме просуванню якісних київських товарів на український та зарубіжні ринки.

«Невипадково однією із дев'яти основних ініціатив Стратегії розвитку Києва є «Зроблено у Києві», що передбачає випуск продукції, яка відповідає світовим вимогам. Нами спільно з Київською торгово-промисловою палатою і Радою директорів підприємств, установ та організацією Києва була впроваджена програма «Столичний стандарт якості». Я сподіваюся, що реалізація цієї програми сприятиме збільшенню обсягів реалізації продукції підприємств. Крім того, ми розглянемо можливість внести зміни у тендерні умови, щоб надавати преференцію підприємствам, які мають диплом «Столичний стандарт якості», - сказав Олександр Попов на церемонії вручення дипломів.

Нагадаємо, у рамках програми підтримки київських виробників глава КМДА також вирішує житлові та соціальні проблеми працівників підприємств. Зокрема, він розпорядився активізувати роботу з підготовки документів для приватизації мешканцями кімнат у гуртожитках. Крім того, домовився з Асоціацією роботодавців Києва про посилення соціального захисту киян, зайнятих на різних виробництвах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

296