Збільшення кількості перевезень пасажирів у міському громадському транспорті свідчить про позитивне ставлення киян до оновленого рухомого складу КП «Київпастранс». Зокрема, після запуску на маршрути нових одиниць транспорту кількість автобусних перевезень у Києві зросла на 30%, тролейбусних - на 12%. Про це під час прямого ефіру на столичному телеканалі «Київ» заявив голова КМДА Олександр Попов.

«Зараз ми спостерігаємо дуже позитивну динаміку. І я думаю, що з кожною новою партією рухомого складу вона буде тільки поліпшуватися. Автобусний парк зараз перевозить на 30% більше пасажирів, ніж до того, як ми випустили цей транспорт, тролейбусний - на 12% більше. Зараз графік поставок тролейбусів трохи змістився з об'єктивних причин. Основна партія надійде пізніше. Переконаний, що після цього ми отримаємо аналогічну ситуацію і в тролейбусному парку», - сказав Олександр Попов.

Однак, за словами глави КМДА, в місті спостерігається зниження ціни на перевезення в приватному громадському транспорті. Зокрема, вісім приватних перевізників знизили вартість проїзду на 50 копійок після того, як на маршрути, де вони здійснюють перевезення, вийшли нові комунальні автобуси і тролейбуси. Деякі перевізники, не витримуючи конкуренції з оновленим міським транспортом, взагалі відмовляються від частини маршрутів.

«Деякі маршрути втратили рентабельність, вони не можуть конкурувати з містом, тому були закриті самими перевізниками. І це ще раз підтверджує, що ми реалізуємо політику, спрямовану на цивілізовану конкуренцію з акцентом міської влади на розвиток комунального транспорту. Наш транспорт - це безпека, це доступна ціна, це комфорт. Розвиваючи таку політику й надалі, переконаний, ми обов'язково отримаємо значне поліпшення транспортної ситуації в місті», - зазначив Олександр Попов.

Нагадаємо, 8 травня була реалізована III черга плану наповнення парку громадського транспорту столиці. Київ отримав 50 одиниць нового рухомого складу громадського транспорту: 14 тролейбусів і 36 автобусів. Вони відновили тролейбусні маршрути № 16 «Майдан Незалежності - вулиця Щусєва», № 38 «Музей історії Великої Вітчизняної війни - ст. метро «Видубичі», та № 5 «Площа Льва Толстого - вулиця Білицька».

Нові автобуси направили на автобусні маршрути № 9 «Вулиця Булгакова - станція метро «Лук'янівська», № 48 «Станція метро «Лівобережна» - готель «Славутич», № 64 «Станція метро «Славутич» - садове товариство «Вишеньки», № 97 «Станція метро «Святошин» - масив Новобіличі».

Також збільшено кількість рухомого складу автобусного маршруту № 30 «Станція метро «Академмістечко» - санаторій «Лісова поляна».

6 березня 2012 р. (I черга плану) на маршрути громадського транспорту Києва додатково вийшли 74 нових автобусів і 26 нових тролейбусів, що дозволило на 100% оновити і збільшити кількість рухомого складу на окремих маршрутах, які забезпечують перевезення в центральній частині міста та до НСК « Олімпійський».

18 квітня 2012 р. була впроваджена ІІ черга плану, згідно з яким на міські маршрути додатково направлено 40 автобусів і 20 тролейбусів. Це дозволило збільшити кількість рухомого складу на окремих соціально важливих автобусних і тролейбусних маршрутах і частково оновити рухомий склад тролейбусного маршруту № 38.

Всього цього року Київ отримав 210 нових автобусів і тролейбусів. Це половина плану оновлення парку громадського транспорту столиці. Транспорт придбано за кредитні кошти Європейського банку реконструкції та розвитку.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

280