Експорт сиру українських виробників до Російської Федерації поки не відновлено.

Про це міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк повідомив сьогодні на брифінгу.

«Сьогодні поки що немає дозволу (на експорт. - Ред.)», - сказав Присяжнюк.

Він повідомив, що Росспоживнагляд продовжує лабораторні дослідження продукції 4-х підприємств України, і після отримання результатів аналізу буде прийматися рішення про поновлення поставок сиру з України до Росії.

При цьому Присяжнюк підкреслив, що перед відправкою до Росії продукція пройшла лабораторні дослідження в Україні, які підтвердили можливості експорту сиру в Росію, повідомляє «УНІАН».

«Росспоживнагляд узяв на лабораторні аналізи сири 4-х підприємств і сьогодні-завтра вони повинні закінчити цю роботу. Ми ці зразки перевірили у себе в лабораторіях, і яких-небудь порушень російських стандартів немає», - сказав Присяжнюк.

«Сьогодні-завтра ми отримаємо висновок, і тоді вже буде прийнято рішення російською стороною коли, які підприємства і в якому обсязі, а також на яких умовах будуть експортувати сир у Російську Федерацію», - сказав Присяжнюк.

Нагадаємо, з 7 лютого Росспоживнагляд заборонив ввезення до Росії сирів деяких українських виробників через невідповідність їхньої продукції російському техрегламенту на молоко і молочну продукцію.

Пізніше для трьох виробників заборона була знята, проте Росспоживнагляд продовжує ретельні перевірки українських виробників сиру.

14 травня головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко заявив, що російська санітарна служба у понеділок (14 травня. - Ред.) може дати остаточну згоду на відновлення поставок сиру з України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

302