У найближчі 10-20 років атомна енергетика в Україні залишиться головним виробником електроенергії. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив під час позачергового засідання Кабінету Міністрів.

За його словами, у такій перспективі альтернативи атомним електростанціям немає. «Більш того, ми будемо їх розвивати. Так, уперше за 20 років незалежності вже у 2012 р. розпочнеться будівництво 2-х нових енергоблоків - на Хмельницькій АЕС. А продовження терміну роботи одного з енергоблоків Південно-Української АЕС буде завершено у І кварталі 2013 р. Один кВт-год «сонячної» електроенергії коштує 4 грн, а собівартість в атомній енергетиці в 50 разів нижча», - зазначив прем'єр.

При цьому глава уряду поставив виконавчій владі завдання дотримуватися всіх стандартів безпеки роботи АЕС. «Атомні станції не повинні представляти загрозу для громадян. Але й сьогодні наша атомна галузь знаходиться на хорошому рівні безпеки, у т.ч. за нормами МАГАТЕ», - сказав Азаров.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

472