Підвищення тарифів на електроенергію з 1 травня не торкнеться переважної більшості киян. Про це повідомив журналістам, коментуючи рішення НКРЕ підвищити тарифи для окремих категорій громадян, перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

«Рішення НКРЕ про підвищення тарифів з 1 травня торкнеться дуже незначного числа киян, не більше 1-2%. Це люди, які щомісячно використовують понад 800 кіловат електроенергії. Як правило, це люди, які можуть собі дозволити використовувати настільки значну кількість електроенергії, незважаючи на її вартість», - сказав Олександр Мазурчак.

За його словами, переважна більшість жителів міста, в тому числі жителі квартир з електроплитами, використовують значно менше електроенергії. «800 кіловат-год - це практично подвійний запас енергії для середньої київської сім'ї, яка активно користується електроприладами, в тому числі електроплитою», - зазначив Олександр Мазурчак.

Олександр Мазурчак також уточнив, що підвищення не стосується категорій, які користуються особливим захистом держави, - дитячих будинків сімейного типу, багатодітних сімей тощо.

За словами першого заступника голови КМДА, питання тарифів має дуже важливе соціальне значення. «Керівник міста Олександр Попов поставив чітке завдання - посилити соціальний захист киян. Питання тарифів також має важливе соціальне значення. У тих випадках, коли його рішення залежить від міста, ми утримуємося від підвищення тарифів. Наприклад, сьогодні не йде мова про підвищення тарифів за проїзд у громадському транспорті - місто може дозволити зберегти соціальні тарифи для киян. Також у Києві не підвищені ціни на воду, хоча по регіонах вони підвищені ще з 1 березня», - зазначив Олександр Мазурчак.

НКРЕ своїм розпорядженням підвищила з 1 травня тарифи на електроенергію для окремих категорій населення. Зокрема, на 50% зросли тарифи для осіб, які проживають в сільській та міській місцевості і використовують понад 800кВт/год електроенергії щомісячно.

Нагадаємо, що Нацкомпослуг узгодив з 1 березня 2012 року підвищення в середньому на 7,8% тарифу на водопостачання та водовідведення для населення України. Глава КМДА Олександр Попов заявив, що не підписуватиме розпорядження про підвищення тарифів на холодне водопостачання в столиці, оскільки вважає його неправочинним. «Підвищення тарифів зараз неприпустимо, враховуючи економічні труднощі. Ми не повинні гасити пожежі, яких не розводили, тому я просто не буду підписувати це розпорядження», - зазначив Попов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

751