Зараз немає ніяких об'єктивних підстав для блокування роботи парламенту. Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Литвин у прямому ефірі телеканалу «Рада» у п'ятницю, повідомляє прес-служба парламенту.

За словами Литвина, «відбувається політичний процес, виборча кампанія», і для досягнення перемоги на виборах використовуються будь-які засоби. При цьому він зазначив, що опозиціонери, навпаки, повинні скористатися парламентською трибуною для обгрунтування та аргументації своєї позиції.

«Оскільки ніяких об'єктивних чинників для такого незрозумілого блокування і самообмеження я не бачу, фактично мова йде про руйнування інституту демократії в Україні», - сказав він.

Голова Верховної ради також підкреслив, що він йде назустріч вимогам представників опозиції. «Я виходжу з того, що опозиція повинна бути підтримана», - сказав він. Разом з тим, керівник парламенту наголосив, що вимоги опозиційних фракцій весь час змінюються, і «з'являються нові переговорники». «Це політична технологія, яку я не сприймаю», - зазначив він

«Парламент і країна є заручниками справи Тимошенко, - сказав Литвин. - І блокування триває тому, що у суботу має розпочатися або продовжитися наступний судовий процес проти Юлії Тимошенко, пов'язаний зі звинуваченнями, які висунула Генеральна прокуратура і слідство під час її роботи в ЄЕСУ».

Голова Верховної Ради також зазначив, що народні депутати - члени фракцій «БЮТ- «Батьківщина» і «Наша Україна-Народна самооборона», які з другої половини дня вівторка блокують сесійну залу, не отримають зарплату за цей час.

Нагадаємо, опозиція вже четвертий день блокує трибуну і президію парламенту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

536