Президент України Віктор Янукович у рамках робочої поїздки до Криму взяв участь в урочистому відкритті нового комплексу з виробництва сірчаної кислоти на кримському заводі в Армянську, повідомила прес-служба Головного управління інформаційної політики Ради міністрів АРК.

«Мені дуже приємно приїхати до Криму. Цю подію (відкриття цеху) я вважаю знаковою для розвитку й економіки не тільки Криму, але й України», - сказав Глава української держави.

Янукович зазначив, що відкриття цеху і реалізація подібних інвестиційних проектів сприяє розвитку економіки та підвищення добробуту громадян. «Там, де інновації - там зростання виробництва, високі заробітні плати, підвищення добробуту людей», - підкреслив Янукович.

Глава держави також поспілкувався з трудовим колективом заводу і висловив подяку за успішну реалізацію проекту будівельникам та інвесторам. «Я хочу сказати всім кримчанам: ми дуже добре розуміємо, що потрібно робити. У нас є достатньо кваліфікованих кадрів. У нас працьовитий народ. Нам потрібна стабільність і час, щоб вирішити проблеми і труднощі», - сказав Янукович.

У рамках заходу повідомили, що будівництво цеху потужністю 600 тис тонн сірчаної кислоти на рік почалося у 2008 році. Введення цеху в експлуатацію дозволить збільшити виробництво діоксиду титану до 120 тис тонн на рік. Зараз виробництво діоксиду титану складає 108 тис тонн на рік. У новому комплексі створено 116 робочих місць.

У цеху сірчаної кислоти передбачається повна утилізація тепла, що генерується в процесі виробництва, а також переробка його в пар та електроенергію. Це дозволить підприємству знизити обсяги споживання електроенергії на 40%, природного газу - на 35,8%. Цех відповідає високим світовим стандартам і нормам екологічної безпеки. Зокрема, викиди забруднюючих речовин у навколишнє природне середовище скоротяться на 4,6 тис. тонн. Загальна вартість проекту склала 911 млн грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

391