Віце-президент федерації боксу Києва Олександр Ліщенко і боксери-кияни не пустили Віталія Кличка виступити перед мітингуючими біля Київради спортсменами. Про це «Главкому» повідомив сам Ліщенко.

За його словами, в процесі словесної перепалки Олександр Ліщенко, звертаючись до Віталія Кличка, заявив: «Віталію, ти ні копійки не дав боксерським школам Києва за всі роки кар'єри. Ми тебе стільки разів просили допомогти боксу, який тебе виховав, зробив чемпіоном і вивів у люди. Перед спортсменами виступатимуть тільки ті, хто робить щось для спорту, а не ті, хто як ти на спорті тільки заробляє».

Після невеликої сутички між учасниками протесту й охороною Кличка, Віталій пішов до сесійної зали, так і не виступивши перед учасниками.

Як відомо, у четвер відбувся мітинг спортсменів біля стін Київради. Вони вимагали від столичної влади звернути увагу на український спорт, а також створення робочої групи при голові КМДА Олександрі Попові за участю представників форумів спортсменів Києва для щомісячних засідань та контролю за виконанням програм розвитку спорту. Спортсмени також зажадали збереження і підтримки спортивних шкіл Києва, захисту спортивних об'єктів від рейдерських захоплень і знищення, зменшення податкового навантаження на спортивні організації, які орендують комунальні приміщення до 3%, фінансування спортивних програм у розмірі не менше 1% від суми витрат міського бюджету та розробки стратегії розвитку спорту в Києві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

523