Прем'єр-міністр України Микола Азаров попередив чиновників органів виконавчої влади всіх рівнів про неприпустимість халатності, некомпетентності і саботажу у виконанні поставлених перед ними завдань урядових рішень. Про це він заявив під час засідання уряду, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Він зазначив, що надзвичайно стурбований ситуацією, коли багато проблем в країні виникають саме через бездіяльність або некомпетентність посадових осіб, або через саботаж урядових рішень.

«Такого стану речей я не сприймаю і, безумовно, не терпітиму», - заявив Азаров.

При цьому глава уряду навів приклад зі спрощенням дозвільних процедур у будівництві. Він зазначив, що в цьому процесі дійсно революційне досягнення вдало перерегулювати галузь наштовхнулося на відверте небажання місцевих чиновників позбутися «ручного регулювання».

«Досі не затверджені плани зонування територій та генеральні плани міст. Це дозволяє місцевим «панам» видавати чи не видавати дозволи на будівництво об'єктів на власний розсуд», - зазначив Азаров.

Прем'єр-міністр нагадав, що з 2013 року набуває чинності норма, яка забороняє виділення земельних ділянок під будівництво при відсутності генпланів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

478