Бойовики із екстремістських угруповань провели сьогодні серію збройних вилазок у столиці та інших містах Сирії. У промисловому кварталі поруч зі старовинною частиною Дамаска вранці був підірваний замінований автомобіль.

Є вбиті та поранені. Поліція оточила район події, туди направляються карети швидкої допомоги. Опозиційні джерела повідомляють про ще один вибух на Багдадській вулиці, у центрі міста. Сирійське телебачення на цей рахунок не передавало поки ніякої інформації.

Кілька вибухів пролунало у морському порту Латакія, а також сусідніх з ним Баніясі та Джеблі. Подробиць звідти не надходило. У Хамі відразу у трьох кварталах були підірвані бомби, у цьому місті чутна сильна перестрілка.

У Дамаску ескалацію насильства пов'язують зі спробами непримиренної опозиції зірвати розгортання у Сирії місії з 300 беззбройних оонівських спостерігачів, які, відповідно до мандату Ради Безпеки, повинні стежити за дотриманням припинення вогню у конфліктних зонах. Міністр інформації Аднан Махмуд заявив, що за останні дні сирійськими властями зафіксовано понад 1300 випадків порушення перемир'я. Він поклав відповідальність за ці злочини на Туреччину, Саудівську Аравію і Катар, які фінансують і озброюють терористичні формування.

Як повідомив сьогодні офіційний представник "блакитних беретів" Нірадж Сінгх, міжнародні моніторщики несуть чергування у найбільш неспокійних містах, де мали місце спалахи антиурядових заворушень. Передові групи оонівських офіцерів розміщені в Хомсі, Хамі та Дераа, а також на околицях столиці.

Очікується, що після п'ятничної молитви прихильники опозиції проведуть там сьогодні масову вуличну ходу. У столиці та другому за величиною місті країни - Алеппо, а також у кількох провінційних центрах пройдуть демонстрації громадськості на підтримку президента Башара Асада.

За матеріалами: «ИТАР-ТАСС», «Бі-бі-сі», «Аль-Арабія»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

279