У МОЗ відмовилися приймати машини швидкої допомоги, які не відповідають національним стандартам. Згідно з угодою, постачальнику 216-ти машин - ТОВ «Красс» - направлені фінансові претензії.

Також дотримуючись букви закону, МОЗ України поінформувало Мінекономрозвитку та регіони України про те, що дана компанія є недобросовісним учасником тендерів, яка згодом не виконує взяті на себе зобов'язання. Компанії пред'явлені штрафні санкції у розмірі 20% від суми договору, інформує «Ура-Інформ» з посиланням на прес-службу Міністерства охорони здоров'я.

Як повідомлялося раніше, МОЗ за рахунок коштів держбюджету 2011 року за Програмою «Розвиток служби екстреної медичної допомоги (придбання медичного автотранспорту) у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та місті Києві» провів торги і уклав договори на закупівлю 70 автомобілів швидкої медичної допомоги типу А ( постачальник ТОВ «Горал») і 216 автомобілів типу В (постачальник ТОВ «Красс»).

Згідно з умовами договору, автомобілі швидкої медичної допомоги типу В повинні відповідати національним стандартам України, оформленим у технічних умовах ще у 2009 році. ТОВ «Фірма «Красс» для проведення випробувань і підготовки експертних висновків, що стосуються окремих характеристик автомобілів швидкої допомоги, надала укомплектований автомобіль PEUGEOT Boxer типу В. Авто проходило випробування на Київській станції швидкої допомоги. «Протягом одного тижня бригада швидкої допомоги цілодобово виїжджала на виклики на даному транспортному засобі», - повідомив головний лікар Київської міської станції швидкої медичної допомоги Анатолій Вершигора. Після закінчення випробувань медики столичної «швидкої» та «Київмедавтотрансу» надали низку зауважень і пропозицій, які постачальник повністю повинен був урахувати до 24 квітня 2012 року.

На цьому тижні постачальник надав для прийому 1 автомобіль швидкої допомоги PEUGEOT Boxer типу В. Проте під час огляду автомобіля виявилося, що були враховані не всі зауваження, тому цей автомобіль не відповідає умовам національних стандартів України ДСТУ і не може бути прийнятий до експлуатації на станції швидкої допомоги.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

474