Об'єднаний похід на вибори «Батьківщини» і «Фронту змін» буде вибудовуватися навколо єдиної технологічної лінії – тюремного ув'язнення Юлії Тимошенко, оскільки така форма максимально спростить і здешевить кампанію, але у той же час і створить об'єктивні передумови для гіпотетичного успіху альтернативних проектів, вважає політичний експерт Володимир Цибулько, пише «УРА-Інформ».

«Не секрет, що кампанія БЮТ-ФЗ буде максимально утилітарною, простою і навіть «штампованою». Все буде вибудовуватися навколо Качанівки. І у цій грі Яценюк відверто усереднюється до рівня Турчинова. Вже сьогодні видно, що він веде позиціонування на рівні банальних штампів, використовуючи і лексику, і риторику формату Тимошенко, що у його випадку виглядає просто неприродно. Однак треба розуміти, що спрощення методології передвиборчої кампанії не тільки веде до її здешевлення, але й до втрати ідентичності, а також до свідомого обмеження електорального поля. Таке відчуття, що Яценюк і Турчинов відзначили для себе прийнятну соціологію і грають на утримання результату. При такій ситуації можна впевнено прогнозувати позитивну динаміку не тільки партії Кличка, а й Королевської, що, до речі, також підтверджує соціологія», - сказав політолог. На думку Цибулька, головною проблемою об'єднаного списку буде питання політичної свідомості виборця.

«Політична грамотність протестного електорату – ось головна проблема для БЮТ-ФЗ. Як тільки традиційний виборець Тимошенко зрозуміє, що нинішній формат партії – це відверте паразитування на її образі, він буде шукати нових кумирів. Тому для Яценюка і Турчинова принципово важливо підтримувати критичність мотивації «власного» електорату, тоді як про його приріст і думати нема чого», - зазначив експерт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

359