Вчора, 26 квітня, на Соборній площі Чернівців стартували змагання бригад швидкої медичної допомоги «Медичні ралі-2012». На відміну від минулого року, цього разу вони мають міжнародний статус, оскільки, крім бригад швидкої допомоги з усіх районів області, у змаганнях зголосилися взяти участь медики сусідніх областей, Молдови та Румунії, повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА

Як зазначив заступник начальника Головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації Ростислав Калошин, минулорічні змагання показали високі професійні навички їхніх учасників, а результатом було покращення надання екстреної медичної допомоги жителям області.

«Завдяки співпраці Чернівецької облдержадміністрації з Міненерговугілля, область отримає кошти для придбання трьох реанімобілів для транспортування тяжкохворих, породіль і новонароджених, дозволить поліпшити матеріально-технічне оснащення служби екстреної допомоги краю», - сказав Калошин.

Майже на самому кордоні України і ЄС відбудуться п'ять етапів змагань, у тому числі – нічні, коли учасники ралі будуть «рятувати» жертв, придуманого теракту з підірваним палаючим автомобілем.

До критеріїв оцінки роботи карет швидкої медичної допомоги буде братися до уваги вміння організувати роботу медперсоналу на місці виклику, орієнтування на місцевості, якість та швидкість надання екстреної медичної допомоги, співпраця з відповідними співробітниками управління МВС, МНС та СБУ в області, і, звичайно, водійська майстерність.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

388