В Афганістані загинули четверо військовослужбовців армії США. Про це повідомило сьогодні нью-йоркське радіо.

За його інформацією, отриманою із військових джерел, внаслідок обстрілу групи американських офіцерів у провінції Кандагар у четвер увечері був убитий один військовослужбовець. Стрілянину відкрив бойовик, переодягнений у форму солдата афганської армії. Поранення отримали також перекладач-афганець і ще «троє осіб, які стояли поруч», національна приналежність яких не уточнюється, передає «ИТАР-ТАСС».

За кілька годин до цього троє військовослужбовців США підірвалися на міні в одній зі східних провінцій Афганістану.

З початку поточного року зафіксовано вже 16 нападів на американських солдатів, скоєних переодягненими у форму афганської армії бойовиками. Причому безпосередню участь у них нерідко беруть діючі афганські військові та службовці сил правопорядку. Так, 25 лютого співробітник МВС Афганістану розстріляв двох прикріплених до цього відомства американських військових радників. Після того інциденту НАТО відкликало весь свій персонал із афганських міністерств.

За останні п'ять років від рук афганських військовослужбовців і поліцейських загинули 80 солдатів Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані (МССБ) під командуванням НАТО.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

457