Головний тренер донецького «Шахтаря» Мірча Луческу готовий переграти матч з «Динамо».

«Мені по-справжньому прикро, що обговорення матчу, змістовну сторону якого, незважаючи на ігрову перевагу «Шахтаря», обидві команди мають право занести собі в актив, звелося до аналізу єдиного епізоду наприкінці першого тайму, який мені як тренеру хочеться коментувати в останню чергу. На жаль, окремий епізод дав привід геть забути про гру. Хіба це справедливо?», - заявив Луческу в інтерв'ю «Спорт-експрес в Україні».

На думку тренера, якщо б на місці Юрія Вакса опинився будь-який «топовий» рефері ФІФА, він вчинив би точно так само. «Коли суддя показує жестом, зрозумілим усьому стадіону, в якому саме місці футболіст повинен покинути поле, щоб отримати медичну допомогу, а футболіст раптом схоплюється і біжить у протилежний бік, у арбітра не залишається вибору, окрім як пред'явити жовту картку. Хто ж винен, що у Гармаша вона була друга?», - зазначив він.

«Можете повірити у мою величезну повагу до київського «Динамо», яке свого часу в однині уособлювало український футбол в Європі. Як тренер національної збірної Румунії, я перетинався з тренером збірної СРСР і «Динамо» Валерієм Лобановським, видатним динамівським гравцем Олегом Блохіним. Але навіть у кошмарному сні мені не могло приснитися те, як поводився 7 квітня у Донецьку нинішній наступник Лобановського на тренерській лавці киян і деякі «онуки» Блохіна на полі», - заявив наставник «гірників».

Нагадаємо, у суботу «Шахтар» обіграв на своєму полі «Динамо» з рахунком 2:0 і наздогнав лідера чемпіонату у турнірній таблиці. Наприкінці першого тайму арбітр видалив гравця киян Дениса Гармаша, показавши друге попередження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

321