Число загиблих унаслідок повеней у Таїланді перевищило 150 осіб. Рясні дощі, що тривають в країні з липня, викликали підтоплення в 57 з 77 провінцій на півночі, північному сході, півдні і в центральній частині країни.

За даними Центру з попередження наслідків стихійних лих, у результаті повеней на даний момент загинули 154 людини. Ще троє числяться зниклими безвісти. Усього від стихії з кінця липня постраждали близько 2 млн осіб. Найбільш поширеними діагнозами є запалення легенів, застуда, сильна перевтома, м'язові болі. Під час повеней були зруйновані тисячі будинків. Зокрема, стихія знищила 1,7 тис. шкіл і 230 лікарень.
 


Новий удар стихії очікується в середині цього тижня. Черговий атмосферний фронт принесе зливи. Попередження про повені від метеорологічної служби отримали 47 провінцій королівства.

Нагадаємо, зливові дощі, що обрушилися на країну 12 вересня, затопили 35 провінцій на півночі, півдні, сході та в центрі країни. Рясні дощі в країні тривають вже 2 місяці. За даними Управління з попередження стихійних лих, зараз рівень води у більшості дамб і загороджень, зведених для контролю над повенями, перевищує 80% максимального завантаження. У зоні ризику раптового затоплення знаходяться близько 600 тис. людей.

Усього ж, за даними Управління з попередження стихійних лих, від повеней цього року в Таїланді постраждали понад 1,2 млн людей. Від стихії найбільше постраждали північні райони, в тому числі і місто Чиангмай - один з найбільших туристичних центрів Таїланду. Тепер вода добирається до центральних і південних районів. Серйозні повені торкнулися ще двох туристичних центрів - острів Пхукет і провінцію Крабі.

За матеріалами: «Associated Press», «BBC», «Reuters», «The Washington Post», «CNN», «ИТАР-ТАСС».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

773