Про українські реформи і механізми взаємовідносин з владою Валентина Арбузова, глава Асоціації платників податків України, голова правління «Всеукраїнського банку розвитку» розповіла в інтерв'ю ForUm'y.

- Валентино Іванівно, з якими вадами податкового законодавства найчастіше стикаються члени вашої Асоціації?

- Справді, рік був непростим. Але ми розуміємо, що будь-який нормативний акт, тим більше такий масштабний, як Податковий кодекс, повинен пройти адаптацію. Адже у нас часто буває, що закон пишуть одні люди, виконують - інші, а контролюють треті. І кожен у процесі роботи привносить в документ щось своє. Сьогодні ми вже бачимо, які зміни необхідно внести до Кодексу. І завдання Асоціації - організувати дискусійний майданчик, щоб вирішувати проблемні питання.

У вересні нам вдалося зібрати за круглим столом податківців і банкірів щодо оподаткування банків. Мені, як банкіру, ця тема дуже близька. Якщо гроші - це кров, а банки - кровоносна система, то будь-яка криза в них дуже сильно позначається на економіці в цілому. Ми це бачили у 2008-2009 роках. З тих пір збір податків у банківській системі ще не вийшов на докризовий рівень. І темпи кредитування реального сектору могли бути більші, але поки залишаються неврегульованими деякі податкові питання.

- У чому суть розбіжностей між банками і податковою службою?

- Перші півгодини банкіри сприймали в багнети будь-які пропозиції податківців, а потім почався нормальний діалог. Ми сформулювали три базові суперечності. Необхідно зблизити податковий і бухгалтерський обліки, змінити підхід до визначення вартості основних засобів і їх амортизації і, нарешті, прийти до компромісу в питанні списання безнадійної заборгованості за рахунок страхових активів.

Тривають дискусії з приводу оподаткування операцій з відчуження банками заставного майна, врахування від'ємного значення податку на прибуток, який виник у першому кварталі. У майбутньому, звичайно, хотілося б зменшити кількість податків для банківського сектору, адже сьогодні ми платимо 15 податків. І кожен з них необхідно правильно адмініструвати, а це все час, люди, витрати.

Заради справедливості варто відмітити і позитив. Було багато суперечок про розкриття банківської інформації. На сьогоднішній день можна констатувати, що таке право у податкової буде тільки за рішенням суду. У тому числі через суд можна буде отримати інформацію про ненадходження валютної виручки від суб'єктів підприємництва у встановлені терміни. Також тільки через суд можна буде зупиняти операції на рахунках юридичних і фізичних осіб.

Ми вже практично досягли домовленості з фіскальними органами щодо питань оподаткування операцій з цінними паперами на основі бухобліку, коли оподаткування таких операцій не прописано законодавством. Ну і, звичайно, ми дуже розраховуємо на ефект зростання банківського сектору, завдяки поетапному зменшенню ставки податку на прибуток з 25 до 16%.

Про «вічні» питання бізнесу: корупцію, суди, надмірну зарегульованість процедур – не говоритиму. Можна 20 років говорити, що все погано, а можна пропонувати зміни. Другий підхід, який демонструє Президент і його команда, мені подобається більше.

- Як вам вдається в Асоціації відстоювати права бізнесу, якщо у органів, які перевіряють, прямо протилежна мета - збільшити податкові надходження до бюджету?

- Наша мета - добитися ясної, простої і стабільної податкової системи. Повірте, це найкращий стимул розвитку бізнесу. І навпаки: чим більше податків і складніше їх адміністрування, тим значніші витрати бізнесу на інформаційну базу, фахівців. Це гальмує економічне зростання і в перспективі призводить до зменшення податкових надходжень. Так що все в економіці взаємопов'язано.

Ми ведемо постійний діалог з урядом, Мінфіном, Державною податковою службою. Якщо треба, ініціюємо зміни нормативних актів у сфері оподаткування, стежимо за тим, щоб податкова адміністрація застосовувала Кодекс одноманітно і забезпечувала оперативне реагування на звернення платників податків. З Мінфіном у нас триває робота з питань спрощеної системи оподаткування для того, щоб зняти соціальну напругу. Я не поділяю песимізму багатьох «єдиноподатників» у цьому питанні.

- Податкова служба прислухається до ваших пропозицій?

- Як ви знаєте, Кодекс заборонив податковим органам видавати узагальнюючі податкові роз'яснення, тільки індивідуальні консультації. Як результат, податкова зараз завалена запитами платників податків. Ми підписали з Держподатслужбою Меморандум податкових відносин і План спільних дій. Це дає нам можливість оперативно отримувати відповіді на наші запити з перших рук. Тому я закликаю всіх вступати в нашу організацію і стати лідерами в питаннях застосування податкового права.

До речі, паралельно ми розвиваємо і свідомість платників податків: організовуємо круглі столи, проводимо галузеві та регіональні навчальні семінари для платників податків, щоб добровільно допомогти тим, хто вагається, правильно застосовувати закони, пропагуємо чесний порядок сплати податків як форму участі в управлінні державою. Нами проведено рейтинг «Чесні платники податків», переможцями якого виявилися 54 підприємства з 21 регіону. Але поки, на жаль, наш рівень податкової культури ще далекий від європейських стандартів, а образ чесного підприємця викликає хіба що усмішки у суспільстві. Але, як кажуть, дорогу здолає той, хто йде.

- Як ви вважаєте, підприємців-фізосіб можуть звільнити від сплати єдиного соціального внеску, про що багато говорять останнім часом?

- Мені відомо про такі ініціативи, направлені на заміну обов'язкового соціального податку добровільними страховими відрахуваннями. При цьому підприємець отримуватиме ту пенсію, яку заробив. Частково уряд вже пішов на поступки, звільнивши від соціального внеску певну категорію «єдинників» і скасувавши штрафи за несплачені соціальні внески. Однак юрособи і надалі не зможуть враховувати в своїх валових витратах видатки, яких зазнали від операцій з «єдинниками». Але сьогодні головне - продовжувати діалог з урядом у цьому питанні.

Я думаю, що податкове навантаження в Україні на фонд заробітної плати все-таки знижуватиметься. Але, виходячи з нинішнього дефіциту Пенсійного фонду і темпів економічного зростання, це - не перспектива найближчих місяців. Крім того, відносини влади і бізнесу - це вулиця з двостороннім рухом. У відповідь на зниження податків підприємці повинні відмовитися від зарплат «у конвертах» і почати чесно платити податки.

- Нещодавно віце-прем'єр Сергій Тігіпко анонсував введення індикативних зарплат, з метою легалізації останніх. Як ви вважаєте, до чого це може призвести?

- У такому складному питанні, як нарахування на фонд оплати праці, вирішальне значення має ставка податків. Якщо вона встановлена ​​на розумному рівні, то у бізнесу з'явиться стимул вийти з «тіні». Якщо ставка надмірна - ніякі штрафи й індикативні зарплати не допоможуть. У всьому світі діє перевірене правило - якщо ви знижуєте занадто великі ставки, то люди більше платять. Крім того, платники податків повинні бути впевнені в оптимальному використанні бюджетних коштів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1540