Житель Польщі облив себе розчинником і вчинив спробу самоспалення напроти будівлі уряду країни через складну фінансову ситуацію.

Охоронцям будівлі уряду вдалося загасити вогонь і не допустити смерті чоловіка. Він був доставлений у лікарню, де наразі перебуває у тяжкому стані. Як зазначає польський телеканал TVN24, у потерпілого обгоріли 50 відсотків поверхні тіла, проте його життя поза небезпекою.

Як повідомили представники поліції, перед самоспаленням чоловік залишив на одній із лавок неподалік листа на ім'я прем'єр-міністра, у якому пояснив, що піти на цей крок його змусило складне фінансове становище: у поляка було безліч боргів, і його переслідували колектори. Подібні листи чоловік також відправив у найбільші газети країни.

За даними TVN24, потерпілого звуть Анджей З. (повне прізвище не повідомляється), він – 49-річний місцевий житель і батько трьох дітей. Місцева поліція почала розслідування події з метою встановити, чи був причетний хтось ще до планування самоспалення.

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск, який здійснює поїздку по країні перед виборами, що пройдуть 9 жовтня, повідомив про намір найближчим часом повернутися до Варшави і зустрітися з потерпілим.

За матеріалами «Лента.ру», «Agence France-Presse»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

497