У Києві всі 11 тис. житлових будинків на 99% готові до початку нового опалювального сезону. Про це сьогодні заявив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак під час огляду станції теплопостачання «Позняки» на вул. Ревуцького, 1а, передає кореспондент ForUm'у.

«Ми повинні розуміти, що якщо будинок був аварійним, він таким і залишився. Будемо чесними. Готовність до зими означає, що всі прогнилі труби просто залатати. Однак замінювати труби й утеплювати будинки ми не маємо можливості», - заявив Мазурчак.

За його словами, на сьогодні лише 21% будинків обладнано лічильниками тепла, а квартирних лічильників і ще менше - 0,1%.

«Із сьогоднішнього дня всі нові будинки взагалі не здаватимуть без лічильників тепла. Уже цього року встановлять близько тисячі побудинкових лічильників. На це виділено 15 млн грн. Один лічильник коштує $300. І всі повинні розуміти, що з часом ці гроші окупляться», - резюмував перший заступник голови КМДА.

Президент України Віктор Янукович поклав на міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолія Близнюка персональну відповідальність за підготовку регіонів України до зими.

Сьогодні Близнюк заявив, що опалювальний сезон в Україні розпочнеться 1 жовтня 2011 року.

Нагадаємо,16 вересня 2011 р. начальник главку ЖКГ столиці Володимир Стороженко заявив, що рівень підготовки столичного господарства до осінньо-зимового періоду становить 98%.


Сергій Одаренко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

454