Кабінет Міністрів затвердив список платних адміністративних послуг, що надаються Державною податковою службою України (ДПСУ). Про це йдеться в тексті відповідного урядового розпорядження (№ 870-р від 14 вересня 2011 року), яке розміщене на офіційному сайті Кабміну.

У даному переліку 16 адмінпослуг, зокрема: видача ліцензії на виробництво спирту етилового, коньячного, плодового та дубліката ліцензій, видача ліцензії на виробництво спирту етилового ректифікованого виноградного, ректифікованого плодового, і дубліката ліцензій, видача ліцензії на виробництво алкогольних напоїв, тютюнових виробів, на їх оптовий і роздрібний продаж і т.д.

Як повідомляв ForUm, 9 вересня перший заступник глави Адміністрації Президента Ірина Акімова заявила, що найближчим часом у ВРУ буде подано Закон про адміністративні послуги та Адміністративно-процедурний кодекс.

Нагадаємо, у серпні Президент України доручив прем’єр-міністру Миколі Азарову до 1 вересня підготувати і затвердити план заходів щодо реформування сфери надання адміністративних послуг.

Крім цього, згідно з дорученням, до 1 жовтня необхідно провести інвентаризацію адміністративних послуг і визначитися щодо доцільності подальшого надання кожної послуги, а також суб'єкту її надання.

У парламент повинно бути передано низку законопроектів, зокрема про встановлення вичерпного переліку адміністративних послуг.

Також доручення Президента передбачає до 1 січня 2012 року створення єдиного державного веб-порталу адміністративних послуг, на якому, зокрема, буде розміщена вичерпна інформація про види адміністративних послуг, суб'єктів надання послуг і категорії одержувачів цих послуг; перелік документів, необхідних для отримання кожної адміністративної послуги; можливість завантаження одержувачами послуг електронних форм заяв та інших документів, які необхідно заповнювати і подавати для отримання державної послуги; можливість подачі онлайн заявки на отримання державної послуги та внесення встановленої плати за її надання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

606