Зважена економічна політика уряду забезпечила зростання рейтингу конкурентоспроможності України у світі. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів.

Як повідомили ForUm'у у Департаменті інформації та масових комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України, Азаров зазначив, що днями експерти та журналісти підбадьорили уряд. «Під час економічного прес-клубу вони нагадали інформацію про рейтинг конкурентоспроможності країн за 2011 рік, яку оприлюднив Світовий економічний форум... Україна вперше за останні роки поліпшила свої позиції у рейтингу. На сім пунктів», - зазначив прем'єр-міністр.

При цьому він підкреслив, що для уряду важливо не наскільки, а завдяки чому рейтинг України поліпшився.

Перш за все, цього вдалося досягти завдяки оздоровленню макроекономічної ситуації. «Тут зростання становить відразу 20 пунктів. Це серйозна підтримка нашого курсу. Ми на правильному шляху. Зараз, коли найбільші економіки світу знаходяться в невизначеності, ми змогли стабілізувати ситуацію в Україні, скоротили бюджетний дефіцит з 18% ВВП до 5% сьогодні, і до 2,5% ВВП в 2012 році. Ми починаємо абсолютне скорочення зовнішніх запозичень. Це - надійний фундамент для подальшого розвитку економіки», - заявив глава уряду.

Крім того, Азаров зазначив, що покращилася оцінка інституційної спроможності державних інституцій, зокрема, в частині обгрунтованості використання державних коштів. «Це саме той сегмент, якість якого визначає здатність держави проводити перетворення, необхідні для підвищення національної конкурентоспроможності», - додав прем'єр-міністр.

Разом з тим, Азаров висловив переконання в тому, що економічна політика уряду повинна бути зваженою і довгостроковою: «Я не обіцяю миттєвих результатів« тут і зараз ». Але я переконаний у тому, що політика скорочення бюджетного дефіциту і одночасно модернізація нашої економіки разом з дерегулюванням і подоланням корупції є зеленим світлом для інвесторів ».

За його словами, для реформ потрібен час і терпіння: «Їх основа - це стабільна політика без хитань з боку у бік. Таку політику ми і зобов'язані проводити».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

695