Європейський інвестиційний банк надасть Україні кредит 175 млн євро на будівництво повітряної лінії 750 кВ Запорізька АЕС - Каховська. Відповідну фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком підписали міністр палива та енергетики Юрій Бойко і віце-президент банку Антон Роп.

Як повідомляє «ЛІГАБізнесІнформ», наголошується, що від реалізації проекту очікується збільшення видачі потужності Запорізької АЕС, скорочення втрат в електромережах, скорочення рівня забруднення навколишнього середовища.

Як зазначив міністр палива та енергетики Юрій Бойко, будівництво лінії планується завершити в найближчі два з половиною роки. Загальна вартість проекту становить 450 млн. євро, у тому числі за рахунок позик ЄБРР та Європейського інвестиційного банку - 350 млн євро на паритетних умовах. Решту суми повинне профінансувати державне підприємство «Національна енергетична компанія «Укренерго». Кредитна угода між Україною і ЄБРР на суму 175 млн євро була підписана 19 жовтня 2010 року.

Як повідомляв ForUm, у липні Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) вирішив виділити додатково 70 млн євро для Чорнобильського фонду «Укриття» і Рахунку ядерної безпеки на реалізацію чорнобильських програм.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

399