Сьогодні в Києві відбулася бізнес-зустріч, на якій були представлені можливості залучення капіталу на Варшавській фондовій біржі. Про це передає кореспондент ForUm'у.

Під час заходу керівники біржі, а також профільних державних органів Польщі розповіли про нюанси виходу компаній з України на дану біржу.

Зокрема, міністр державної скарбниці Польщі Олександр Град зазначив, що за три останні роки на Варшавській фондовій біржі розмістилося дев'ять українських компаній. «Україна для нас особливо важлива, оскільки з одного боку тут обертається великий обсяг капіталу, з іншого - ВФБ може стати для цього капіталу мостом до Європи», - сказав він і додав: «Сьогодні ВФБ є лідером біржового ринку Східної і Центральної Європи, володіючи капіталізацією у 208 мільярдів доларів»

Град також повідомив, що в останні роки на основному майданчику біржі проведено 112 IPO (первинних розміщень).

У свою чергу, президент ВФБ Людвік Соболевські заявив, що сьогодні співпраця з українськими компаніями виходить на новий якісний рівень. «Польські, і в цілому європейські інвестори відчули інтерес до роботи з Україною», - зазначив він.

За словами Соболевські, найбільш імовірний надалі прихід на ВФБ українських підприємств середнього розміру. «До початку 2012 року ми очікуємо вихід на IPO ще однієї-двох компаній з України. Причому це можуть бути не тільки аграрні компанії, але й ті, що представляють видобувний сектор», - резюмував президент біржі.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

935