Прогнози харківських чиновників і аграріїв виправдалися - область запаслася гречкою на п'ять років уперед, пише «Сегодня».

Ще влітку віце-губернатор з питань АПК Віталій Алексейчук прогнозував, що область збере не менше 30 000 тонн ядриці, адже після паніки аграрії збільшили площі посівів удвічі - до 25,8 тисячі гектарів. «Цього року ми заготовили п'ять річних запасів гречки, 30 000 тонн, при потребі області всього 5600 тонн на рік», - повідомив заступник губернатора.

Раніше в ОДА обіцяли, що при такому врожаї ціна на гречану крупу з 18-20 грн. знизиться до 10-12 грн. за кіло, продавати крупу дорожче - немає ніяких підстав. Крупу тільки зібрали, тому нові цінники, швидше за все, з'являться на прилавках ближче до кінця місяця, зазначає видання.

Нестачі в інших крупах харків'яни також не відчують. «У достатній кількості ми заготовили гороху, вівса і твердої пшениці. На сьогоднішній день ми вже намолотили 42000 тонн соняшнику. До кінця збирання буде всі 500 000», - пообіцяв Алексейчук.

Як повідомляв ForUm, 5 вересня заступник директора департаменту економічного розвитку та аграрного ринку Міністерства аграрної політики і продовольства України Анатолій Розгон заявив, що врожай гречки у 2011 році буде вдвічі більший, ніж торік, а її ціна знизиться до 12-14 грн . за 1 кг.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

398