У Міжнародному фонді Блейзера відбувся круглий стіл «Стан світової економіки. Можливі ризики для України». Про це передає кореспондент ForUm'у.

Зокрема, на круглому столі обговорювалося продовження спаду світової економіки та його вплив на Україну, а також зіставлення нинішнього етапу рецесії з кризою 2008 року.

Експерти зійшлися на думці, що стан глобальної економіки досить тривожний і може вилитися у низку негативних явищ. Однією із головних проблем є швидке зростання обсягу державних боргів у провідних країнах Заходу, а також співвідношення розміру цих боргів з реальним ВВП.

Зокрема, виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко зазначив, що після серпневого обвалу ринків економічні очікування стали більш песимістичні. «Стан глобальної економіки безпосередньо впливає на динаміку вітчизняного експорту. Так, 28% у структурі товарного експорту України у першому півріччі 2011 року посіла Росія. Відповідно, у 2011 році економіка РФ зростає повільніше, ніж у 2010 році: очікується, що приріст складе 3,7%, а у 2012 році ще менше - 3,5%. Через це впаде і український експорт до Росії. Те ж саме можна сказати і про постачання до Білорусі, де розвивається економічна криза. У той же час ми очікуємо відносно стабільних поставок в Італію, Польщу, Німеччину», - підсумував експерт.


 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

583