Керівництво Київського конвойного полку саботує рішення суду про доставку із СІЗО для обстеження та лікування у спеціалізований медичний заклад колишнього т.в.о. міністра оброни України Валерія Іващенка. Про це сьогодні під час круглого столу в Інституті Горшеніна повідомив адвокат Іващенка Сергій Фролькіс.

«Я вчора зустрічався з Іващенком у слідчому ізоляторі. Медичну допомогу йому не надають. СІЗО за тією симптоматикою захворювання надати йому медичну допомогу не може, а конвойний полк відверто саботує вивезення Іващенка із СІЗО на лікування, мотивуючи нібито неможливістю це зробити», - сказав Фролькіс, повідомляє «УНІАН».

Аналізуючи звернення суду до свого підзахисного, адвокат зазначив, що, з одного боку, суд уважно і навіть зі співчуттям заслуховує позицію сторони захисту, а через 20-30 хвилин приймає зовсім незрозуміле і незаконне рішення. «Це дозволяє зробити висновок про те, що десь відбувається узгодження дій - хтось, хто перебуває поза залою суду, він режисує», - вважає Фролькіс.

Нагадаємо, Головним управлінням військових прокуратур Генеральної прокуратури 20 серпня 2010 року було порушено кримінальну справу проти Валерія Іващенка. Стосовно нього було обрано запобіжний захід - взяття під варту.

1 листопада 2010 Генпрокуратура завершила розслідування кримінальної справи.

Іващенко та арбітражний керуючий державного підприємства Міноборони «Феодосійський судномеханічний завод» звинувачуються у службових зловживаннях і пособництві у незаконному відчуженні майна під час санації заводу. Внаслідок таких дій державі було завдано збиток на суму понад 17 мільйонів гривень.

19 серпня 2011 Печерський райсуд Києва відмовив Іващенку у задоволенні клопотання про перебування на судових засіданнях поза межами клітки для підсудних. Іващенко подав до Апеляційного суду Києва скаргу на це рішення.

Згідно з висновком лікарів Центрального військового госпіталю Міноборони, під час перебування Іващенка під вартою у нього виявлено загострення раніше зафіксованих хронічних захворювань і з'явилися нові, лікувати які неможливо в умовах слідчого ізолятора у зв'язку з відсутністю відповідних фахівців, медикаментів та матеріально-технічного медичного забезпечення.

Як зазначається у висновку, зокрема, у крові Іващенка виявлено значне підвищення вмісту цукру, що може свідчити про наявність у хворого цукрового діабету другого ступеня. Проте для більш точної діагностики цієї хвороби потрібно провести відповідні заходи виключно у спеціалізованому медичному закладі. Крім того, Іващенко потребує стаціонарного лікування у неврологічному відділенні у зв'язку з втратою чутливості стоп обох ніг і хворобою хребта.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

496