Уряд на своєму засіданні у середу прийняв за основу законопроект про держбюджет на 2012 рік. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, журналістам у Кабміні заявив міністр фінансів Федір Ярошенко.

Він розповів про деякі показники бюджету. Зокрема, за словами Ярошенка, держборг у наступному році повинен скоротитися на 17%, або 15 млрд грн.

Міністр також заявив, що скорочення держборгу буде здійснюватися за рахунок зростання реального сектора економіки.

«Реальний ВВП зросте на 5%, інфляція складе 7,9% до 8%», - додав він.

Однак Ярошенко не пояснив, за рахунок чого буде досягнуте зростання ВВП і значно скорочений держборг в умовах другої хвилі світової економічної кризи.

Відповідаючи на запитання кореспондента ForUm'у про джерела наповнення бюджету у разі скорочення експорту продукції металургії та хімічної промисловості, Ярошенко не дав відповіді по суті, заявивши, що виконання заявлених макроекономічних показників бюджету буде виконуватися за рахунок ефективного менеджменту Глави держави та Кабміну.

Нагадаємо, що під час кризи 2008-2009 років в Україні різко скоротилися надходження до держбюджету через падіння попиту на зовнішніх ринках на традиційні статті українського експорту - продукцію металургійної та хімічної промисловості.

Як раніше писав ForUm, Кабінет Міністрів України прогнозує у 2012 році зростання валового внутрішнього продукту на рівні 5,5%, дефіцит бюджету на рівні 2,5% валового внутрішнього продукту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

443