Головний редактор «Студії документальних фільмів» Костянтин Стогній вважає, що законопроект про антиекстремізм істотно зменшить кількість мітингів. Про це він заявив ForUm'у, коментуючи законопроект «Про протидію екстремізму», автором якого є народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко.

За його словами, на сьогоднішній день жодна дія політичних сил не обходиться без «реакції народу». Усі учасники мітингу виступають проти законопроектів, рішень, окремих політичних сил та їхніх дій, які їм не до вподоби, тим самим показуючи своє ставлення до подій, що відбуваються.

«У той же час всі прекрасно розуміють, що багато акцій - лише виконання поставлених завдань, коли за гроші, а коли і з почуття страху. Законопроект про антиекстремізм істотно зменшить кількість мітингів, вуличних зборів, публічних висловлювань прихильників тієї чи іншої політичної сили», - зазначив Стогній.

Він припускає, що даний законопроект може обмежити свободу слова народу. «Якщо на сьогоднішній день невдоволення рівнем заробітних плат, політичною ситуацією, що склалася, або ще чимось можна висловити публічно, під стінами політустанов, засобами масової інформації, тим самим донісши свою точку зору до громадськості та, можливо, до влади, то після прийняття законопроекту про екстремізм люди боятимуться робити це під страхом кримінальної відповідальності», - резюмував головний редактор «Студії документальних фільмів».

Нагадаємо, за інформацією газети «Комерсант-Україна», народний депутат від фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко розробив законопроект «Про протидію екстремізму», в якому пропонує законодавчо закріпити поняття «екстремізм» і ввести кримінальну відповідальність за екстремістську діяльність у вигляді позбавлення волі строком до п'яти років.


Лєра Нєжина,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

388