Проект державного бюджету на 2012 рік буде внесений на розгляд бюджетного комітету ВРУ 15 вересня. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, повідомив перший заступник голови цього комітету Владислав Лук'янов.

Зокрема, він зазначив, що, за плановими показниками проекту бюджету на 2012 рік, ВВП виросте до 1,505 трильйона грн, в той час як у 2011 році ВВП очікується в 1,3 трильйона гривень. Лук'янов підкреслив, що цей показник, як і інші планові параметри проекту держбюджету на 2012 рік, засновані на консервативному сценарії подій.

Крім того, він повідомив, що курс гривні залишиться на рівні вісім гривень за долар. «Приріст промисловості очікується в середньому на рівні 7-8% за рік, що призведе до зниження безробіття на 0,2-0,3%. Дохід зведеного бюджету очікується в розмірі 337, 557 млрд гривень. Весь обсяг зведеного бюджету 428, 5 млрд гривень. Це означає, що частка бюджету в реальному ВВП знизиться до 28,5% », - резюмував перший заступник голови бюджетного комітету.

Як повідомляв ForUm, сьогодні прем'єр-міністр України Микола Азаров, характеризуючи показники, закладені в проект державного бюджету на 2012 рік, заявив, що Кабінет міністрів України прогнозує у 2012 році зростання валового внутрішнього продукту на рівні 5,5%, дефіцит бюджету на рівні 2 , 5% валового внутрішнього продукту.

«Для розрахунку бюджету ми використовували зважений сценарій, який передбачає зростання реального ВВП на 5,5% і скорочення дефіциту державного сектора до 2,5% від ВВП порівняно з 3,5% поточного року», - зазначив Азаров.

Нагадаємо, 5 вересня перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв заявив, що у вересні Кабінет Міністрів України внесе на розгляд парламенту проект закону про державний бюджет і проект Державної програми економічного і соціального розвитку на 2012 - 2014 роки.


Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

522