Повідомлення засобів масової інформації про розстріл у Лівії 11 громадян України не відповідають дійсності.

Про це йдеться в коментарі керівника прес-служби Міністерства закордонних справ України Олександра Дікусарова.

За його даними, 13 вересня Міністерство закордонних справ України та Посольство України в Лівії проводили детальну перевірку повідомлень деяких ЗМІ про розстріл у місті Місурата групи людей, серед яких могли бути громадяни України.

За попередньою інформацією, отриманою від компетентних джерел Лівії з посиланням на військове командування міста Місурата, встановлено, що повідомлення про розстріл одинадцяти громадян України не відповідає дійсності.

Дипломатичну місію України сповістили про те, що в разі затримання громадян України про це відразу було б поінформовано Посольство України в Тріполі, а громадянам гарантовано право на захист, повідомляє «УНІАН».

Також Дікусаров повідомив, що інформація про розстріл громадян України в Місурата також не була підтверджена українськими лікарями, які працюють в цьому місті.

У той же час, українські дипломати і надалі перевірятимуть інформацію, поширену засобами масової інформації.

Раніше хорватські ЗМІ повідомили, що в лівійському місті Місурата нібито були розстріляні 11 українських найманців. Усього в будівлі лівійської безпеки в Місурата були захоплені 85 найманців. За інформацією ЗМІ, серед 85 загиблих найманців були дев'ять хорватів, 12 сербів, 11 українців і 10 колумбійців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

515