Проект державного бюджету на 2012 рік стане бюджетом пріоритетного розвитку внутрішнього ринку та соціальних стандартів. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів у середу.

Зокрема, він наголосив на необхідності утримання дефіциту бюджету в жорстких рамках, «оскільки на сьогодні нестабільними є зовнішні ринки».

Азаров також зазначив, що ще одним пріоритетом проекту бюджету на 2012 рік є різке зменшення зовнішнього боргу України.

Крім того, глава уряду повідомив, що проект бюджету передбачає збільшення зарплат бюджетникам.

Зокрема, Азаров зазначив, що зарплата завідувача дитсадком збільшиться на 847 грн або на 35%, а вчителя вищої категорії - на 614 грн.

Також, за його словами, на 30% збільшиться зарплата лікаря-хірурга вищої категорії, а дільничний лікар вищої категорії отримуватиме більше на 704 грн, фельдшер вищої категорії на 540 грн.

Крім того, прем'єр-міністр підкреслив, що передбачено збільшення витрат на 1,2 млрд на виплати педагогічним працівникам 20% надбавки від ставки.

Також Азаров запевнив, що наступного року бюджет Пенсійного фонду буде збалансованим, і пенсії виплачуватимуться відповідно до законодавства: своєчасно і в повному обсязі.

Наприкінці свого виступу глава уряду пообіцяв, що проект бюджету на 2012 рік буде винесений на обговорення громадськості.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України прогнозує у 2012 році зростання валового внутрішнього продукту на рівні 5,5%, дефіцит бюджету на рівні 2,5% валового внутрішнього продукту.

Дмитро Хилюк,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

952