Донецький «Шахтар» починає нинішню Лігу Чемпіонів з поразки. Однак засмучуватися вболівальникам «оранжево-чорних» не варто: по-перше, українському чемпіону протистояв переможець минулорічної Ліги Європи, по-друге, два не найочевидніших видалення і спірний пенальті, призначений у ворота донеччан на початку зустрічі, кажуть самі за себе.
 


Наставник донецького «Шахтаря» Мірча Луческу незадоволений результатами гри своєї команди з португальським «Порту». Про це він заявив на післяматчевій прес-конференції.

«Звичайно, я незадоволений. Програли матч, який дуже добре почали, контролювали гру - до того моменту, поки не видалили першого нашого гравця», - сказав Луческу.
 

«Хочу сказати, що другий гол, який забив« Шахтар », був найчистішим. Ніхто не чіпав м'яч руками, як про це нібито сказав суддя. Також хочу сказати, що друга картка Чигринському була показана несправедливо. Видалення Ракицького теж не було. Обидва підкати були жорсткими. Можливо, варто було показати жовту картку, але не червону. Позначилася відсутність досвіду у Ракицького. Він одразу встав і, звичайно, показав, що з ним нічого не сталося, у той час як гравець «Порту», навпаки, валявся, як ніби його вбили. Тому, звичайно, видалили нашого гравця», - зазначив він.
 

«Зрозуміло, що згодом «Порту» мала перевагу у володінні м'ячем, але ми теж створили гольові моменти. Адріано двічі міг забити головою. «Порту» ж використовувала дальні удари, які не завжди були точні. Ми не дали їм можливості проникнути в штрафну, за рахунок того, що добре закрилися на своїй половині поля», - вважає наставник «гірників».
 


«Мене здивувала сьогоднішня манера суддівства. На такому рівні, як Ліга чемпіонів, таке суддівство я не вітаю. Часто суддя потрапляв під вплив публіки, яка дуже грамотна, професійна і знає, коли треба свистіти й освистувати. Зараз складно аналізувати. Я подивлюся всі епізоди матчу, і тоді, звичайно, коментар може бути більш розгорнутим. Шкода, що не вийшла та гра, яка повинна була вийти. В якійсь мірі вона була зіпсована. Що стосується Халка, то він дуже хороший гравець: набирає швидкість, грає в стінку, а потім сам вдаряється в суперника і падає. Три-чотири рази арбітр на це повівся, але потім більше не давав штрафні. Це - професійні дії футболіста, якщо він такими способами може заробити очки своїй команді. Єдине, що можна сказати: сьогодні був покараний тільки один суперник. Це був «Шахтар», - підкреслив він.

Порту-Шахтар 2:1

Голи: Халк, 28, Клебер, 51 - Луїс Адріано, 12

«Порту»: Елтон, Майкон, А. Перейра, Фусіле, Отаменді, Моутіньо, Д. Родрігес, Фернандо (Беллускі, 61), Дефур, Клебер (Джалма, 69), Халк (Варела, 78)

«Шахтар»: Рибка, Срна, Ракитський, Чигринський, Рац, Фернандіньо, Жадсон (Тейшейра, 64), Вілліан (Хюбшман, 81), Мхітарян, Едуардо (Кучер, 42), Адріано

Голи: Халк, 28, Клебер, 51 - Луїс Адріано, 12

На 10-ій хвилині Халк (Порту) не реалізував пенальті (штанга)

Попередження: Перейра - Луїс Адріано, Чигринський, Срна

Вилучення: Ракицький, 40 (груба гра), Чигринський, 80 (друга жовта)

За матеріалами «ЛІГАБізнесІнформ», прес-служби ФК «Шахтар»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1005